Деца от 6-то ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в Перник зарадваха библиотекарите от Регионалната библиотека с посещение навръх празника им вчера, 11-ти май. Учениците и библиотекарите си честитиха взаимно празника, тъй като в Деня на светите братя Кирил и Методий 6-то училище отбелязва своя патронен празник.

Първокласниците, второкласниците и третокласниците от училището, разделени в две групи, разгледаха с интерес отделите на библиотеката и изслушаха презентацията за това как се става читател в регионалната библиотека, как трябва да се пазят книжките и защо е необходимо четенето.

Като в свое „царство” се почувстваха малчуганите в детския отдел на библиотеката. Някои от децата бяха истински възхитени, откривайки интересни книги с приключенията на различни герои, книжки- пъзели, книги със загадки и любими герои от фантастиката. Искрени възклицания предизвикаха красивите детски енциклопедии за животните, космоса Египет и много други.

Най-въодушевени бяха някои от третокласниците, които искаха веднага да си направят читателски картони, за да си вземат любими книги, които откриха в библиотеката.