Дея Милтанова от Дупница спечели турнир по тенис на маса за мъже

13-годишната състезателка разби съперниците и стана шампионка

13-годишната Дея Милтанова от Дупница направи немислимото и спечели турнир по тенис на маса за… мъже! Това се случи на турнира LI-NING MASTERS, който се проведе в София.
Състезателката на СКТМ „Марек 76“ допусна две загуби от Вениамин Диков и Петър Тодоров с груповата фаза. В битката за медалите на полуфинала тя отново се срещна с Диков, като този път го победи с категоричното 3:0 гейма и по този начин си осигури място на финала.

Битката за златния медал беше много интересна и дупничанката доминираше през цялото време. Милтанова спечели безапелационно срещата с резултат 3:0 гейма срещу Петър Тодоров и грабна титлата. Другите представители на СКТМ „Марек 76“, а именно – Симеон Стоичков и Валери Петров, също показаха много добра игра. Те, подобно на Милтанова, успяха да се справят и да се класират в основната схема на турнира след доста оспорвани срещи в груповата фаза. Всяка от групите бе оформена от по 8 състезатели, като за основната схема се класират първите четирима. Симеон Стоичков успя да достигне до четвъртфинала, където отстъпи от труден съперник с 2:3 гейма.
Валери Петров показа добра игра, но не успя да излезе от групите. За него това беше първо участие на турнир от такъв ранг.
„Изключително съм доволен от показаното на турнира. Децата се постараха доста, като малко не достигна на С. Стоичков да направи финал с Дея Милтанова. Искам да отбележа, че те бяха най-малките, а Дея и единственото момиче на турнира. Да мериш сили наравно с мъжете и да ги победиш, наистина заслужава респект. Така вече клубът се радва на втора титла от този турнир, след като Симеон Стоичков донесе златото преди месец“, коментира президентът на СКТМ „Марек 76“ Иван Иванов.

Димитър ИКОНОМОВ