Доброволци от град Рила и околностите са се опитали да спасят Антон Петров – Хамстера, предаде Bgnes. Бизнесменът, който е родом от Рила и един от задържаните по делото за отвличания „Наглите“, загина снощи след като джипът му падна в пропаст планината. Инцидентът стана при офроуд каране.

Към 21 ч. снощи няколко джипа, сред които и този на Антон Петров, се връщат по черен път към гр. Рила в м. Илийна река, вдясно от Рилския манастир. По неизяснени още причини Петров губи управлението на джипа, който пада в 100-метрова пропаст. Следващите го спират и се опитват да достигнат до Петров.

Тъй като пропастта е дълбока и скалиста, неколцина падат, получавайки травми. Започва частна спасителна акция, в която участват приятели на Петров, както и бизнесмени от цялото Рилско корито. Едва към 21.45 ч. участниците в „акцията“ подават сигнал на тел. 112 за инцидента и за четирима пострадали. Към Илийна река са изпратени три линейки от Благоевград, гр. Рила и Дупница.

Те обаче са спрени в м. Бричебор, където се събират Рилска и Илийна река, тъй като в района има 15-на МПС на приятелите на Петров. Впоследствие двама от пострадалите са транспортирани за Пирогов с частни линейки, също извикани на местопроизшествието.