Благодаря, че съхранихте кюстендилската болница, каза завеждащият COVID отделението в „Пирогов”

Доц. д-р Петър Атанасов получи плакета за почетен гражданин на Кюстендил. Връчи му го председателят Михаела Крумова по време на ОбС сесия в града. Благодарности към Петър Атанасов отправи кметът Петър Паунов.

„Тук съм да споделя своите емоции и гордост, че сред нас е един от синовете на Кюстендил и един от героите на България. Един от хората, които наред със своите колеги застана като щит още в самото начало на тази изключително тежка война. Човекът, който на 7 март м.г. посрещна първия заразен в България с Ковид-19. Човекът, който преодоля хиляди несгоди, за да живее и да работи за нас. Човекът, който не се замисли за своя живот и застана до всеки един свой съгражданин, до всеки свой сънародник. Благодарение на Вас, доц. Атанасов, на Вашия прекрасен екип, на колегите Ви от кюстендилската болница – Кюстендил продължава да живее“, заяви Петър Паунов.

Завеждащият COVID отделението в УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов” доц. д-р Петър Атанасов благодари за признанието и призова

местната болница и нейните лекари да бъдат пазени. „Благодаря не за това, че ме удостоихте с тази висока чест, а за това, че общинското ръководство, цялата общественост съхранихте кюстендилската болница. Искам да благодаря за това, че съхранявайки болницата, по този начин бе съхранен и кадровият й ресурс. Без кюстендилската болница, без кюстендилските колеги, включително и общопрактикуващите колеги, ние щяхме да се пропукаме. Искам да си пожелаем заедно, не само в такава кризисна обстановка, а и в ежедневието да пазим кюстендилската болница и кюстендилските лекари“, каза доц. д-р Атанасов.

Краси ЦЕНКОВА

 

2 КОМЕНТАРИ

  1. Честито на доц. Атанасов.
    Невероятен човек и лекар. Пожелавам много, много здраве и късмет.

  2. Честито на доц. Атанасов.
    Невероятен човек и лекар. Пожелавам много, много здраве и късмет.

Comments are closed.