Дружеството на инвалидите в Дупница подпомогна 2 абитуриентки, председателката Николина Спасова закара сестрите Веселина и Йорданка Веселинови на бала им в Банско

Веселина и Йорданка Веселинови и Николина Спасова (в средата)

 

 

Дружеството на инвалидите в Дупница помогна финансово на сестрите Веселина и Йорданка Веселинови за абитуриентския им бал. И двете момичета са отличнички в Гимназия „Христо Ботев” и за жалост имат здравословни проблеми. Освен това семейството им не разполага с достатъчно средства. Затова на помощ се притекли от дружеството. Доброто дело е главно на новата председателка Николина Спасова, наследила на поста починалия преди по-малко от месец дългогодишен шеф на клуба Георги Буцев.

И двете момичета са отличнички, подчертаха от клуба.

„В клуба имаме много млади хора, но на 24 май изпратихме 2 абитуриентки – Веселина Веселинова и Йорданка Веселинова.
Те са сестри и членуват при нас от доста време. Отличнички са и двечките. От името на ръководството на клуба им подарихме стойностни ваучери”, сподели Спасова. Председателката закарала абитуриентките на бала с личния си автомобил „Шевролет Каптива”. „Колата бе украсена с панделки и балони в тон с роклите им, за да бъде денят им специален така, както е на съучениците им. Взех ги от тях, минахме през класната им Юлия Шилегарска, през гимназията и площада. Накрая както всички останали абитуриенти ги закарах в Банско. И двете момичета са с астма и разширен диабет и не са много заможни”, допълни Спасова.

Момичетата смятат да продължат образованието си. „Йорданка ще учи журналистика, а Веселина – математика”, казаха от клуба.