Thursday, July 18, 2024
HomeРегионДупницаДупничанинът Александър Джорджев е на световния връх, оглави ранглистата сред 527 атлета...

Дупничанинът Александър Джорджев е на световния връх, оглави ранглистата сред 527 атлета в категория кадети -57 кг.

Младата надежда на българското олимпийско таекуондо, Алексанър Джорджев от Дупница се изкачи до номер 1 в ранглистата сред 527 атлета от цял свят в категория кадети -57 кг. След като през 2017г. младият Джорджев покори света и завоюва златото на световното първенство за кадети, вече официално води класацията и е поставен под номер 1 в ранглистата. Той постигна невероятни резултати и е първият български таекуондист, позлатил България на световно първенство. Въпреки, че от тази година Александър се състезава в категория юноши, новите опоненти и силната конкуренция не го спират да печели медали за страната от международни и европейски турнири.

Титлата Европейски шампион при юноши в кат – 59 кг, Джорджев завоюва преди месец на Мултиевропейското първентво по таекуондо, което се проведе в Пловдив, България.

Усиленият труд и победите на ринга само за половин година, поставиха дупничанина на челните места в ранглистата и при юношите. Там той гордо стои до българския флаг под номер 14, сред 736 конкурента в света.

Гордеем се с Александър Джорджев и успехите, които той носи на страната ни. Пожелаваме му да продължава по пътя на победата и след титлите неколкократен европейски и световен шампион, сокоро да прибави и олимпийски шампион.

RELATED ARTICLES

Most Popular