Tuesday, July 23, 2024
HomeСпортДупничанинът Дани Александров със злато от държавното по борба, Милослав Методиев №1 в...

Дупничанинът Дани Александров със злато от държавното по борба, Милослав Методиев №1 в категория до 130 кг

  • Kюстендилският клуб по борба с 3-ма шампиони, петричанката Евелина Николова спечели златния медал в категория 55 кг при жените

  • Дамите от „Васил и Георги Илиеви” завоюваха два сребърни и бронзов медал на тепиха в Сливен, кюстендилската школа доказа класата си

 

Три шампионски титли грабнаха борците от кюстендилския клуб „Васил и Георги Илиеви” на Държавния личен шампионат за мъже в Сливен. Възпитаниците на Валери Райчев отново показаха класа на тепиха, а към златните медали прибавиха и 2 бронзови отличия.

Милослав Методиев

Школата от града под Хисарлъка за пореден път доказа, че е номер 1 при най-тежките състезатели. Именно в категория 130 кг със златото се окичи Спортист №1 на Кюстендил за 2018 г. Милослав Методиев. Освен при най-тежките и при най-леките шампионската титла е за кюстендилския клуб в лицето на Недялко Петров, който за първи път защитава името на школата при 55-килограмовите.

 

Недялко Петров

Над всички в кат. 67 кг бе Константин Стас, който донесе и третия златен медал за клуб “Васил и Георги Илиеви” при мъжете.

С бронзов медал от първенството остана Спортист №1 на Кюстендил за 2017 година Августин Спасов в кат. до 60 кг. Бронз и за Симеон Станкович в категория до 97 кг, където на финала Николай Байряков надви дупничанина Кирил Милов. Юношата на кюстендилския клуб Георги Аначков се нареди 5-и в категория 67 кг.

Шампионска титла спечели и дупничанинът Даниел Александров в категория 77 кг, който се бори за „Миньор” (Перник). Кюстендилският клуб заедно с тези от Враца и Перник спечелиха по 3 шампионски титли и една отиде в Плевен. Шампион на страната стана още един носител на приза Спортист №1 на Кюстендил – Евелина Николова. Родената в Петрич хубавица спечели златния медал в категория 55 кг при жените.

Три медала за кюстендилския клуб по борба „Васил и Георги Илиеви”. Рая Кьосева е със сребърен медал в категория 59 кг, Никол Ангелова е със сребро в категория 68 кг, а Моника Барутчийска е с бронзово отличие при 57-килограмовите.

Пети места за Иванка Барутчийска – 55 кг, и Адрияна Димитрова – 57 кг. Димитрина Кьосева е 6-а на 57 кг.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular