Дупничанинът Кирил Милов се пребори за златото на турнир в Румъния

Кирил Милов и Симеон Станкович с първо и второ място

Симеон Станкович от кюстендилската школа взе среброто, националите по борба първи в отборното с 8 медала в последната проверка преди Световното в Будапеща

 

С 8 отличия – 3 златни, 3 сребърни и 2 бронзови, се завърнаха националите ни по борба от турнира в Румъния. Надпреварата бе и последна проверка преди световното за мъже и жени в Будапеща (Унгария), което е от 20 до 28 октомври.

Българските класици триумфираха с купата за първо място в отборната надпревара, след като взеха общо 8 медала. Националите изпревариха сърбските и молдовдовските борци.

Със златен медал се окичи дупничанинът Кирил Милов, който по пътя си към първото място в кат. 97 кг постигна три победи. В същата категория сребърния медал спечели състезателят на кюстендилския клуб “Васил и Георги Илиеви” – Симеон Станкович.

С титли триумфираха още Росиан Дермански (82 кг), който записа 4 победи, и Йоан Димитров (87) с три успеха. Със сребро се окичиха Николай Вичев (63) и Константин Стас, а бронз донесоха Недялко Петров (56 кг) и Стоян Кубатов (72).