Дупничани отново изпратиха абитуриентите по червен килим

Възпитаници на гимназия „Хр. Ботев“, Промишленото, Механото, дефилираха на сцената на Майските празници на културата

С превърналото се в традиция дефиле на централния площад „Свобода“ Дупница изпрати и тазгодишните абитуриенти. Навръх 24 май – деня на солунските просветители св. Кирил и св. Методий, българската просвета и култура, по червения килим на сцената на Майските празници на културата се представиха завършващите ПГ “Христо Ботев”, СЕУ “Св. П. Хилендарски”, Професионалната гимназия по хранително-вкусови и химични технологии, Професионалната гимназия по облекло и стопанско управление (по-известна като Промишленото) и ПГ “Акад. С. П. Корольов”.

Луксозно облечени и сияещи от радост, зрелостниците тръгнаха за бала си, броейки до 12 и изпращани от семействата и роднините си. За Банско, където бе празненството на по-голямата част от училищата, отново обичайно момичетата и момчетата заминаха с луксозни коли, охранявани от полиция.

Снимка – Largoto.bg
Снимка – Largoto.bg
Снимка – Largoto.bg

Какво ще правят оттук нататък, попитахме няколко от завършващите. По-голямата част от вече бившите ученици казаха, че имат намерение да продължат да учат.
„Задължително ще продължа образованието си. Искам да се занимавам с психология. Искам това да бъде моето бъдеще и да помагам на хората“, каза Виктория Николова от ПГ “Христо Ботев”. Тази година училището се разделя със 120 свои възпитаници.

„Аз ще работя. Намерила съм си работа в София, но повечето от съучениците ми ще учат“, отговори Десислава Котева, която завършва икономика и мениджмънт в Промишленото.

„Ще се запиша да уча по специалността, в която бях. Ще кандидатствам в УНСС“, бе отговорът на Стефани Бояджиева. Тя също е ученичка на Промишленото, където сега завършват 38 ученици.“