Monday, July 15, 2024
HomeАктуално от днесДупничани отново изпратиха абитуриентите по червен килим

Дупничани отново изпратиха абитуриентите по червен килим

Възпитаници на гимназия „Хр. Ботев“, Промишленото, Механото, дефилираха на сцената на Майските празници на културата

С превърналото се в традиция дефиле на централния площад „Свобода“ Дупница изпрати и тазгодишните абитуриенти. Навръх 24 май – деня на солунските просветители св. Кирил и св. Методий, българската просвета и култура, по червения килим на сцената на Майските празници на културата се представиха завършващите ПГ “Христо Ботев”, СЕУ “Св. П. Хилендарски”, Професионалната гимназия по хранително-вкусови и химични технологии, Професионалната гимназия по облекло и стопанско управление (по-известна като Промишленото) и ПГ “Акад. С. П. Корольов”.

Луксозно облечени и сияещи от радост, зрелостниците тръгнаха за бала си, броейки до 12 и изпращани от семействата и роднините си. За Банско, където бе празненството на по-голямата част от училищата, отново обичайно момичетата и момчетата заминаха с луксозни коли, охранявани от полиция.

Снимка – Largoto.bg
Снимка – Largoto.bg
Снимка – Largoto.bg

Какво ще правят оттук нататък, попитахме няколко от завършващите. По-голямата част от вече бившите ученици казаха, че имат намерение да продължат да учат.
„Задължително ще продължа образованието си. Искам да се занимавам с психология. Искам това да бъде моето бъдеще и да помагам на хората“, каза Виктория Николова от ПГ “Христо Ботев”. Тази година училището се разделя със 120 свои възпитаници.

„Аз ще работя. Намерила съм си работа в София, но повечето от съучениците ми ще учат“, отговори Десислава Котева, която завършва икономика и мениджмънт в Промишленото.

„Ще се запиша да уча по специалността, в която бях. Ще кандидатствам в УНСС“, бе отговорът на Стефани Бояджиева. Тя също е ученичка на Промишленото, където сега завършват 38 ученици.“

 

RELATED ARTICLES

Most Popular