Дупничанинът от жк „Яворов” с кучето си Рони
  • Иван Николов: Учениците се плашат, няколко пъти се опитаха да нападнат домашния ми любимец Рони

  • Славчо Григоров: 3 кучета ми се нахвърлиха при църквата

 

Увеличиха се безстопанствените кучета, които обикалят около района на жк „Яворов” и задния двор на СУ „Св. Паисий Хилендарски”. Това гласи сигнал, получен в редакцията на в. „Вяра”.

Иван Николов
Учениците се радваха на едно и животните и му дадоха храна.

„Кучетата може и да са кастрирани, но зъбите им не са извадени и се спускат към хората. Не зная какво и кой трябва да пострада, за да се приберат кучетата или те са по-важни от децата ни”, обърна се към редакцията наша читателка.

Славчо Григоров
Ивайло Палев

Отидохме на място, за да проверим случая, и видяхме, че няколко бездомни кучета се навъртат в близост до училището и близките блокове. Животните не показаха агресия, като дори няколко ученички носеха храна, специално за едно от кучетата. Хората, които живеят наоколо, обаче са категорични, че проблемът се разраства и трябва да бъде разрешен.

Няколко бездомни кучета се разхождаха около СУ „Св. Паисий Хилендарски”.
Ботьо


„През последните месеци броят на бездомните кучета в квартала наистина се увеличи доста. Не знам на какво се дължи, някой донася ли ги тук, или нещо друго…

Подробности в печатното издание

 

 

 

Вестник „Вяра“ уведомява своите читатели

7 КОМЕНТАРИ

  1. Да бяха само там-по всички квартали са и вият по цяла нощ,не може да се спи от тях.

  2. Хората изкукаха тотално и понеже повечето са мижитурки ,си изкарват гнева на кучетата!А при това училище живеят толкова много откачалки,които си нямат работа и се чудят с какво да се занимават!Чакаме детето пред фото Сашо и отгоре някакъв крещи,да се махаме и не змам какво още ,то не му се разбираше!Еиии…. все нещо му е криво на злобния народ ,станете добри бе хора,станете добри и вижте тогава,
    как няма да ви е страх от кучетата и те няма да ви нападат!

  3. БМ, ти знаеш ли какви глутници има над “Вангелова чешма” и като няма какво да ядат слизат и става страшно, но тебе куче не те е нападало, нали?

  4. Не, не ме е нападало,защото ги обичам и те го надушват,защото съм имала само 1 лв. в джоба, купувала съм кренвирш на бездомно куче и после съм търсила пари назаем за да си купя хляб!Та не разбрах,колко страшно става,искат да ядат хора ли?Лоши сте,света не се върти само около вас,помагайте на всяко живо същество,затова сме тук на земята да се научим на любов!

  5. Към коментарите на “БМ” Сигурно си ти изкукал .Края на Януари и целият Февруари кучетата се събират на глутници за размножаване.Тогава нападат най много и са най агресивни.Това трябва да се спре по някакъв начин.Ти или нямаш деца за които да се страхуваш и грижиш или си от ония с големите ползи за кучешките приюти.

Comments are closed.