• Изключително добра новина е въвеждането на безлимитни ин витро процедури, за целта бяха инвестирани 17 млн. лева в програмата за ин витро, каза д-р Даниела Дариткова

 

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов получи годишната награда “Ангели на благодарността” на Фондацията на дупничанката Мария Янева – “Искам бебе”. Това се случи на официална церемония в Народното събрание, на която присъства и председателят на парламента Цвета Караянчева. По време на събитието дамите от “Трио сопрано” представиха своята нова песен “Има надежда”, чието създаване е изцяло финансирано от ГЕРБ. Цветанов съобщи, че ПГ на ГЕРБ предоставя безвъзмездно правата върху песента на всяка една кампания в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми.

“Ангелът на благодарността” бе връчен на Цветанов лично от председателя на Фондацията Мария Янева. Мария, която е дъщеря на шефката на Бюрото по труда в Дупница Наташа Илиева, се обърна към него с думите: “Днес хората масово си подаряват предмети. Вие обаче ни дадохте нещо много по-ценно – надежда, за което ще ви бъдем вечно признателни”. “Поклон пред вас и силата, която имате. Всички двойки с репродуктивни проблеми имат нужда от подкрепа и надежда и съм радостен, че ПГ на ГЕРБ може да допринесе за тази светла кауза”, посочи  Цветанов по време на събитието. Той благодари на всички кметове и народни представители, които също са съпричастни с мисията на Фондацията. Цветанов пожела на малчуганите всичките им мечти да се сбъднат, както благодарение на тях са се сбъднали мечтите и на техните родители. На свой ред председателят на Народното събрание Цвета Караянчева приветства всички и сподели, че за нея няма по-хубаво нещо от това кулоарите на парламента да бъдат огласяни от детски смях. “Знаем през какво сте преминали и искам да знаете, че винаги можете да разчитате на нашата помощ”, увери родителите тя. “Днес пред вас стоя не като народен представител, а като баща. Преминах по много тежък път, за да мога днес да се нарека горд родител на две прекрасни деца. За цялото това време се уверих в едно – за да се справиш с подобно предизвикателство са ти нужни две неща – вяра и добри приятели”, сподели народният представител от ГЕРБ-Троян Иван Миховски, който е един от най-големите дарители на Фондацията и се е посветил на каузата за повече деца в България. Смятам, че е изключително добра новина въвеждането на безлимитни ин витро процедури и днес можем да се похвалим, че няма листа на чакащи. За целта бяха инвестирани 17 млн. лева в програмата за ин витро, което демонстрира нашия стремеж за поддържане на добра демографска политика. Това бяха думите на народния представител от ГЕРБ и председател на здравната комисия д-р Даниела Дариткова.