Wednesday, July 24, 2024
HomeРегионДупницаДупничанка спечели престижна награда от националния конкурс „Млад икономист 2024 г.“

Дупничанка спечели престижна награда от националния конкурс „Млад икономист 2024 г.“

Рая Георгиева зае първо място, получава стипендия

Дупничанка стана носител на престижна награда. Рая Янек Георгиева спечели първо място на юбилейния Дванадесети национален конкурс „Млад икономист– 2024 г.“ под надслов „Гласът на младите за силна икономика”, организиран от Съюза на икономистите в България, ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград, и Федерацията на научно-техническите съюзи в България.

Наградата на Рая Георгиева е за разработка на тема „Дигитални умения и изкуствен интелект“, която е и темата на конкурса. Отличието на младата дупничанка е в категория „Студенти“ и й носи месечна стипендия от 400 лв., която ще получава в продължение на 3 месеца до края на тази учебна година.

Рая е сред петимата студенти на Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, които получават награди от този конкурс. Тя ще получи отличието си на тържествено връчване на наградите  на 14 юни в Дома за науката и техника на ФНТС в София.

Рая Георгиева учи „Икономика и финанси“ на френски език в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. В момента е в трети курс, като първите две години от обучението си завършва с пълно отличие. Освен това дупничанката работи в НАОА и преподава на по-младите студенти статистика на френски.

Това е поредната й награда. Печелила е много грамоти и др. отличия от олимпиади и конкурси.

Младата икономистка е дъщеря на бивш гл. счетоводител на в. „Вяра“ – Стефка Велкова.

Юлияна КОЛЧАКОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular