Дупнишкият „Марек” очаква финансиране от БФС за ремонт на стадиона и за нови игрища

Борис Паризов

С кмета Чимев внесохме документите, ще направим хубави промени, сподели президентът на футболния клуб Борис Паризов

Дупнишкият „Марек” очаква финансиране от Българския футболен съюз, с което да направи подобрения по стадион „Бончук” и да изгради нови тренировъчни терени, научи „Вяра”. Президентът на клуба Борис Паризов разкри, че заедно с кмета на община Дупница инж. Методи Чимев са подали необходимите документи и се чака да бъдат одобрени.

Методи Чимев

Програмата е на БФС и по нея може да бъде отпусната значителна сума, която много да помогне на тима от Дупница.
„И през 2019 година ще продължим да развиваме децата и младите си футболисти. Напредваме по една програма от Българския футболен съюз.

Васил Василев

Подали сме необходимите документи заедно с кмета на община Дупница Методи Чимев, който ни оказа голямо съдействие. По тази програма федерацията отпуска добра сума за направата на нови тренировъчни игрища. Затова ми се наложи няколко пъти да си идвам от Италия за по няколко дни, постоянно бях в парламента, Българския футболен съюз и други институции, за да придвижим нещата. Кметът се зарадва и много ни помогна с документацията, защото стадионът е общински.

Стадион „Бончук” ще бъде освежен, след като от БФС отпуснат средства по програмата.

Ще направим хубави промени по самото съоръжение, както и още няколко помощни игрища. Общината вече ни даде игрището в с. Крайници, където направихме подобрения и скоро мъжкият отбор ще започне да тренира там, за да запазим терена на стадион „Бончук” за официалните мачове. Имаме планове да възстановим и т.нар. „шмиргел”. Ще бъде валиран и ще поставим тревно покритие. Правим всичко възможно, за да има къде да тренират дечицата и да могат да се развиват”, каза специално за „Вяра” президентът на „Марек” Борис Паризов.


Колкото до очакванията му за пролетния полусезон, бизнесменът заяви, че дупнишкият клуб ще играе за победа във всеки мач и ще разчита на борбения дух на местните състезатели.
„Разчитаме си на младите футболисти и ще продължим да го правим.

Подробности в печатното издание

Треньорът на „Марек” Цветан Видински: Чака ни трудно първенство, Еньо Кръстовчев поддържа форма с нас