Д-р Ненков: В здравеопазването са се впили алчни хора, готови да отнемат човешки живот

“В здравеопазването са се впили едни хора, които приличат на хора, говорят като хора, но не са хора. Те са готови за двата си лева, които могат да изкарат, да отнемат човешки живот”. Това каза пред NOVA д-р Мирослав Ненков, анестезиолог и бивш министър на здравеопазването. Според лекаря проблемът в системата не са работещите в нея, а управляващите я.

„Всяка една малка промяна към по-добро разходване на обществените средства, което повлияе печалбата на тези хорица, среща огромна съпротива от най-различни страни. Това е  много голям проблем”, посочи д-р Ненков.

Пари в системата има, но те се крадат, категоричен е анестезиологът.

Той коментира и номинирания за здравен министър от проектокабинета „Денков-Габриел” проф. Христо Хинков. По думите му той е много опитен и кадърен, но работата му няма да е лесна.

През изминала седмица д-р Мирослав Ненков обяви, че напуска Военномедицинска болница. По думите му тонът бил неприятен и ултимативен. „Беше направен опит да бъдат преустановени моите медийни изяви където и да е. Ако не спреш да ходиш по телевизии, ще стане еди си какво. Аз не го приех”, обясни лекарят./НОВА