Директорът на Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология в София д-р Стефан Константинов от Кюстендил съобщи, че лечебното заведение четири пъти е ставало обект на кражби за една година. Според него извършителят е един и същи човек. В профила си във фейсбук той публикува видеозаписи от камери в болницата, на които се вижда човек с маска и шапка, който претърсва кабинети и бюра в лечебното заведение.
Д-р Константинов отбелязва в публикацията си, че в резултат от набезите е откраднат таблет, дребни суми и лични вещи на персонала, разбити са брави и е повредена дограма.
“Този юнак и компанията му едва ли си дават сметка как с действията си могат да застрашат лечението на десетки наши пациенти, а дори да го правят – вероятно не е тема, която ги вълнува. За съжаление охраняващата фирма не показа особена ефективност, а от полицията след прилежните регистрации нямаме обратна връзка за развитие. Затова ви представям кратък филм от изпълненията на господин крадец. Може пък някой да го познае. Ще му направи добро, ако го издаде. Че вниманието, което ни отделя, може да му изиграе лоша шега – в онкологична болница ровенето в лаборатории и центрове за лъчелечение далеч не е безопасно за собственото му здраве начинание”, написа Константинов.

 

ВИДЕО