Димитър Бербатов лично връчи наградата „Отбор на годината“

Петрич избра „Спортист на годината“ при децата, юношите и девойките, мъже и жени, избра „Треньор на годината“ и „Отбор на годината“. Силвия Аздреева, която покори два осемхилядника за 27 часа – Еверест и Лхотце, откри официално церемонията, разкривайки огромното си вълнение да сподели емоцията, която съпровожда церемонията „Спортист на годината“ в родния Петрич.

Специален гост беше голямото име във футбола Димитър Бербатов, който припомни, че също има родови корени в община Петрич и сподели, че винаги идва тук с радост, както в детството си. Димитър Бербатов благодари за поканата да бъде гост на церемонията „Спортист на годината“ и да връчи наградата „Отбор на годината“. Нея заслужено получи ОФК „Беласица“ – отборът, който се завърна във Втора професионална лига през 2022 година. Спортист на годината при децата стана Валентин Илиев от СКБ „Беласица – Цар Самуил“, второто място бе за Мария Трайкова от СК „Звездите“,а  трето място за Христо Драгнев СКБ „Янчо Патриков – ЦСКА“.

При юношите и девойките първото място беше за Димитър Малев, който се състезава за СК „Локомотив“, второ място за Марио Бойчев от СК „Лъвовете“, трето място за Димитър Мазнейков – Дидо от СК „Райдърс Юнайтед“, Смолян. При мъже и жени за трета година Евелина Николова получи приз „Спортист на годината“, второ място за Иван Чаушев и трето за Лиляна Костова. Призът „Треньор на годината“ беше за Петър Касабов, който се включи с видеообръщение на церемонията „Спортист на годината“. Връчени бяха и пет специални награди:

„За най-малък участник в НТП „По пътя на Ботевата чета“ на Виктория Траянова от клуб „Млад планинар“; наградата „За принос в популяризирането на активния начин на живот“ получи сдружение „Млад планинар“; награда „Силен дух“ заслужи олимпийската медалистка Елена Узунова; награда „Възраждане на традициите в хандбала в община Петрич“ за ОХК „Беласица“; награда „Успешно партньорство и подкрепа на спорта в община Петрич“ за Efbet. Наградени бяха състезатели и по линия на Наредбата за спорта, приета от Общински съвет.

От името на кмета Димитър Бръчков присъстващите спортисти и треньори поздрави зам.-кметът Нина Попова. Тя подчерта усилията на настоящото общинско ръководство за по-добра спортна инфраструктура от първия ден на управление, които усилия продължават и в този момент, за да се върнат в НСБ „Цар Самуил“ спортните клубовете, за които ще се работи да има условия.

Специален плакет за кмета Димитър Бръчков за усилията, полагани в развитието на спорта на местно ниво, връчиха ОФК „Беласица“ и ОХК „Беласица“. Музикални поздрави адресираха Танцов клуб „Мания“ при ЦПЛР – ОДК, Клуб за модерни танци и балет „Кристал“ при НЧ „Братя Миладинов – 1914“, Крум Крумов и Златка Граматикова от ВС „Сгушена звездица“.