Ексклузивно! Георги Наумов ще се кандидатира за президент на Марек

Георги Наумов
 • Наумов: Лицето, което заема поста не изпълнява задълженията си и заставам зад думите си

 • Членове на Общото събрание и УС не знаят къде се намира стадион „Бончук”, твърди кандидатът за президент на легендарния футболен клуб

Георги Наумов се кандидатира за президент на ФК „Марек”. Председателят на сдружение „Дупница спорт” потвърди информацията за „Вяра” и посочи като мотив за решението си, несправяне с ангажиментите на заемания пост от страна на настоящия президент на клуба Васил Василев. „Това, че в момента Васко Василев се води президент на клуба е достатъчен мотив. Какви представителни функции изпълнява той? Виждате, че това повече не може да продължава…!”, категоричен е Наумов.
Той не желае да коментира как и дали до момента Василев е изпълвал със съдържание заемания от него пост като смята, че тези въпроси трябва да бъдат насочени към всички членове на Общото събрание и Управителния съвет, които имат право на глас. „Не зная кои и колко са точно членовете на тези органи, но повечето от тях не знаят къде се намира стадион „Бончук” и това е не само мое мнение, а мнение на членове от това Общо събрание, които аз познавам. Част от тях твърдят, че има хора, които никога не са стъпвали на стадиона. Аз не ги познавам и не знам така ли е или не”, заяви Наумов.
Пред „Вяра” той декларира амбициите си за промяна в начина на управление на клуба. „Аз имам екип. Тук няма „аз”, а има „ние”. Ще обявя официално имената на екипа ми, защото това са хората, които искат заедно да направим тази промяна. Те са хората с контактите в БФС и министерството и те са главните „виновници” да искаме млади хора като нас да бъдат част от управлението на този клуб. Ние не сме някои „калинки” и „спуснати” хора без образование. Искаме и ще настояваме да се обърне внимание на детско-юношеската школа, да започнат тези терени да се строят. От много години институциите обещават, но ние сме сигурни, че като сформираме една работна група и като се поставят правилно нещата като управление и задачи, имаме претенциите, че ще можем да задвижим тези процеси. На първо място ще бъдат школата, треньорите, заплащането, както и това момчетата от Дупница да са спокойни, че ще бъдат част от този отбор и винаги ще има място за тях. Изцяло ще обърнем нашата политика към представители на школата от Дупница и момчетата от града. Да си построим къщичката на местно ниво, така както трябва” , смята Наумов. Сред амбициите на бъдещия претендент за поста президент на Марек е и състоянието на стадион „Бончук”. „Това е стадион, на който са стъпвали величия във футбола и сме длъжни да го приведем в европейски вид , с терени и условия за работа. Съоръжение, което да се ползва от нашите деца. Родителите го изискват и цялата общественост го изисква от нас”, категоричен е кандидатът.
Той отрече да съществува каквото и да било напрежение между него и треньора на отбора Цветан Видински. „Никакво напрежение, напротив. Цветан е човек, който вади пари от джоба си. Това, че съм си позволил да критикувам назначени лица от Цецо, не значи, че съм против него. Всеки, който дава пари има право да получи отчет за разходването на тези средства и дали се харчат правилно. Лицето, което е президент на клуба не си изпълнява задълженията и заставам зад думите си. Не е довел нито един спонсор , освен да чука на вратата на кмета и да иска от нас в общината пари. А това е главната функция на един президент. Той е представителното лице и човека, който да доведе парите и спонсорите, които да заложат на марката „Марек” , но не се работи правилно.

И с Цветан Видински съм споделил, че имам виждания и искам това да се промени”, амбициран е общинският съветник от групата на ГЕРБ в местния парламент. Помолен за коментар как определя качествата на Видински освен като спонсор, но и като треньор на отбора, кандидатът за президентския пост заяви: „Всички знаете, че като треньор на отбора във В група той вдигна отбора с момчета главно от града и го вкара в Б група. Доказал е, че може да работи във В група. Относно горната група той сам излезе и си каза каквото има, като си пое вината за грешките. Не очаквайте от мен да давам спортно-технически оценки, защото аз не съм футболист. В България всички разбират от футбол, но не бих си позволил, когато имаме хора, които искат да влязат и имена като Ники Маринов, Янек Кючуков, Дани Белчев, Светльо Георгиев и Цецо Видински аз да говоря за футбол и да давам спортно-технически оценки”.
Наумов отказа да даде определение за настоящото дередже на ФК „Марек”. „Никак не го определям. Доколкото знам Иван Близнаков си тръгва. Проведох разговор с него и той ми каза, че е в чужбина. Когато се прибере се надявам на среща с нашия екип и дано успеем да го задържим и да повярва, че парите които ще се изразходват ще са за децата, за обновяване на терените и ще има пълна отчетност. Хората, които са до мен гарантират с името си и застават с името си, че ще доведат нови инвеститори. Ще има пряка връзка с БФС, с Министерство на спорта и др. Ние заставаме с имената си и след 6 месеца излизаме и казваме какво сме свършили и какво не. Ако не се справим, ставаме и си тръгваме. Имената на моя екип не са тайна, но те трябва да решат кога да бъдат оповестени. В понеделник с тях организираме среща в БФС и Борислав Михайлов. Чакаме насрочване на Общо събрание и там да бъде изложена нашата стратегия за развитие, както и кой с какво може да бъде полезен на този клуб. Благодарение на Ники Маринов вече имахме една такава представителна среща.”, разказа Наумов като не пожела да съобщи имената на своя екип предварително. Той заяви, че не знае кога ще се проведе предстоящо Общо събрание на Марек и прехвърли топката за свикването му към настоящия президент Васил Василев.

7 COMMENTS

 1. Откакто свят светува, Мазното отгоре плува!
  Един спуснат самозванец,
  убил човек и натопил брат си да лежи вместо него,
  На морал и възпитание ни учи!

 2. Любчо,знам че кандидатурата му те дразни!Мен също.За съжаление нещата от преди 15 год не може да се върнат назад…..

 3. kude beshe spasitelcheto do sega,kakvo razbira ot futbol,tova ne e da obikaliash po zalite s Chimev i da si razbirash ot vsichko

 4. Некой неща се помнят завинаги и от всички.Не искаме некадърници спуснати с парашути.

Comments are closed.