Експертиза установи 2 причини за ужасяващата смърт на 64-годишната пенсионерка Елена в тунела “Ечемишка”

1486376673-1486307980-1
Стана ясно коя е жертвата от ужасяващия инцидент в тунел “Ечемишка”. Загиналата е 64-годишната пенсионерка Елена Горанова. Тя е пътувала от провинцията, където е адресно регистрирана, към София.

Медицинската експертиза на Горанова показала, че жената е умряла от множество травми. Тя има 2 смъртоносни наранявания на главата, като при едната ламарина се е забила в черепа й, съобщава “Блиц”, позовавайки се на разследващи.
Горанова и брат й Николай пътували към София, когато около 12 ч. на обяд  заради корозия лапма в тунела се стоварва върху колата, в която тя се вози заедно с брат си. Жената умира на място, а брат й се отървава без наранявания. Наложило се обаче психолози да работят с него заради претърпения шок. Вижте обходните маршрути – магистрала “Хемус” остава затворена Заради инцидента магистралата е затворена и днес. . Един от обходните маршрути е през тунела “Витиня”. Той е част от Републикански път I-1. Между него и магистрала “Хемус”, част от която е блокираният тунел има много връзки.
Пътят пресича Предбалкана чрез седловина между планините Ржана и Гола глава, спуска се в Ботевградската котловина, минава западно от Ботевград и се изкачва в Стара планина през прохода Витиня (965 м). При село Елешница излиза от планината, навлиза в Софийската котловина и на 1 km югозападно от село Горни Богров се свързва с първокласен път I-6. В този си участък от него се отклоняват второкласните пътища II-16 (за София през Искърското дефиле) и II-17, а при Ботевград се съединява с първокласен път I-3, идващ от Бяла.

Подробности в печатното издание.