Екстрадират дупничанин, осъден в Италия за трафик на мигранти и фалшифициране на документи  

Sud Dupnitsa

Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил допусна незабавно изпълнение на Европейска заповед за арест  / ЕЗА / по отношение на 43- годишен дупничанин- Г. С. Заповедта е издадена на 19.06.2023 г., от Апелативна прокуратура в гр. Торино. Българският гражданин е осъден на 3 години и 2 месеца лишаване от свобода, от които трябва да доизтърпи 1 година 10 месеца и 16 дни, както и глоба от 426 000 евро,за подпомагане на нелегална миграция, подправяне на документи и търговия с тях.

Г. С.поиска от съда да бъде предаден възможно най- бързо на властите в Италия, като не се отказва от принципа на особеността, т. е. да изтърпи само за посочените в ЕЗА престъпления.

Окръжен съд взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Г. С., до предаването му на италианските власти.

Решението не подлежи на обжалване и протестиране.

 

 

2 COMMENTS

  1. Миналата седмица го пуснахте по д гаранция,са друго размислихте господа съдебни заседатели.Не ви ли натиснат от горе Началниците нищо не правите.Само заплати взимате и нищо.

  2. Статията е от 12.11.23 Пуснаха под парична гаранция от 2000лв Дупничанин издирван с полицеиска заповед.Голема и здарва Дупнишка съдебна система.

Comments are closed.