Екстремен адреналин! Над 230 мотористи се състезаваха под дъжда на ендуро шампионат край Корница

Уникално състезание с рев на мотори, кал, болка, големи емоции и вълнения се проведе през уикенда в Гоцеделчевско. Рекорден брой – 232-ма състезатели стартираха във втория кръг на Републиканския ендуро шампионат „Hard enduro Kornitsa knockout“, който се проведе 27-28 май в село Корница. Домакини и организатори на шампионата бяха Община Гоце Делчев, Кметство Корница и “Ендуро Клуб Корница”, а спортното събитие бе под егидата на Българската федерация по мотоциклетизъм.

   

Навигацията в събота премина под проливен дъжд по Източните склонове на Пирин, а в неделя се проведе надпреварата на затвореното трасе.

Петима състезатели са получили различни по степен травми и им е оказана медицинска помощ от дежурния екип на Спешен център-Гоце Делчев, който е бил на място.

Състезанието беше изключително оспорвано, като в някои от класовете само точка раздели първия от втория и третия в класирането.

Асан Имамов от клуба домакин „Ендуро клуб Корница“ Enduro Club Kornitsa се поздрави с безапелационна победа в своя клас “Senior” във втория кръг на Българския екстремен ендуро шампионат „Hard enduro Kornitsa knockout“.

Във втория кръг от шампионата победители станаха още Любомир Иванов от МСК “Препараторите“ (Горна Малина), Мартин Маринов и Здравко Гинов от ендуро клуб„Луда работа“ (Стара Загора), Борислав Минчев от „Екс ендуро Кърнаре“, Любомир Синев от „Ендуро клуб Севтополис“ и Теована Станчева от „Алба Дамасцена – МСК“ .

В най-атрактивната дисциплина – „Хилклаймб“ Димитър Цветков от „Ендуро виктори“ победи във финала Любомир Иванов от “Препараторите“.

Снимки – Bulgarian Motorcycle Federation