Ексшефът на МБАЛ-Благоевград д-р Вл. Пандев: С министър Семерджиев се знаем от деца, поздравявам го, че „изтри” пръстовите отпечатъци от болниците, късаха нервите на всички

 

 

27-01-04-pandev11
Д-р Владимир Пандев

Новият здравен министър Илко Семерджиев пое в правилна посока, коментира одобрително бившият директор на МБАЛ-Благоевград д-р Владимир Пандев. Пандев лично се познава с новия министър, двамата са от Гоце Делчев и са приятели от деца. Според слуховете Семерджиев има доверие на Пандев и е решен да го възстанови на директорския пост в МБАЛ-Благоевград.

27-01-04-d-r-ilko-semerdjiev-2
Илко Семерджиев

Сред основните аргументи за това решение е фактът, че д-р Владимир Пандев успя да стопи огромния дълг на болничното заведение, увеличи заплатите на медиците с 20% и закупи апаратура за 800 000 лв.

Д-р Пандев обясни, че досега не са водени разговори за връщането му на ръководния пост. Той познава в дълбочина проблемите в здравеопазването и се надява на правилна реформа от страна здравното министерство.

„Илко Семерджиев заварва министерството в страхотен административен и нормативен хаос. Прокарвани са решения без здравна, юридическа и законова основа. Семерджиев първо трябва да въведе ред в нормативния хаос, за да може системата да заработи административно и законово правилно. Разходите с пръстовите отпечатъци са се увеличили със 120 000 лв. Пръстовите отпечатъци губят време и късат нервите на медицинския персонал. Листата за пациентите представлява правен абсурд”, коментира д-р Пандев.

След като бе дълго време в редиците на безработните в списъка на Бюрото по труда, сега той работи във филиала за спешна медицинска помощ в Рила. Назначението му стана факт малко след като изтече срокът, в който той бе на борсата.

Работата не е нова за д-р Пандев – преди години той бе лекар в Спешен център – Благоевград. Като лидер на БСП д-р Владимир Пандев оглави МБАЛ – Благоевград, откъдето миналата година министър Москов го уволни.

В момента начело на благоевградската болница е д-р Огнян Митов от Реформаторския блок.

 

Очаквайте още подробности в печатното издание