Wednesday, July 24, 2024
HomeКриминалниЕкшън в Перник: Мъж вилня, преби няколко души, рита автомобили, нанесе щети

Екшън в Перник: Мъж вилня, преби няколко души, рита автомобили, нанесе щети

35-годишен перничанин вилня посред нощ в центъра на града, преби няколко души и нанесе щети на автомобили.

Случката се разиграла в полунощ. Първоначално мъжът спрял с автомобила си джип „Тойота“ на пешеходна пътека в центъра на Перник и без никаква причина нанесъл удари с юмрук на 21-годишен младеж. Потегляйки, на около 20 метра напред спрял и влязъл в конфликт с друг случаен минувач.

В района на съдебната палата изритал вратата на лек автомобил, ползван като такси и отправил закани и заплахи на водача му.

След това потеглил с мръсна газ посока кв. „Дараците“. На кръстовището на улиците „Средец“ и „Отец Паисий“ развилнелият се 35-годишен мъж нанесъл удари с юмрук на друг случаен минувач.

Малко по-късно, на ул. „Стара планина“ блъскал многократно отзад лек автомобил „Опел“, като му причинил материални щети. Всичко това се развило в рамките на 10-15 минути.

След подадени сигнали в полицията били предприети заградителни и оперативно-издирвателни действия. В резултат на които познатият на полицията мъж бил задържан, а автомобилът му иззет.

Отказал тестове за алкохол и наркотици, но дал кръвна проба за химично изследване. Наложена му е 24 часова полицейска мярка.

Уведомена е прокуратурата и се извършват активни процесуално-следствени действия от служители на Първо Районно управление-Перник. Материалите ще бъдат докладвани на наблюдаващ прокурор.
Образувани са две бързи производства по чл. 325, ал. 1 и ал.3 от Наказателния кодекс, работата по които продължава.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular