Monday, July 15, 2024
HomeРегионСапарева баняЕлена Динева зарадва хора с увреждания от Сапарева баня с екскурзия в...

Елена Динева зарадва хора с увреждания от Сапарева баня с екскурзия в Самоковско

Възхитени сме от Цари Мали град и Говедарци, споделиха от организацията

 

Общинската организация на Съюза на инвалидите в България Сапарева баня зарадва отново членуващи в структурата – този път с екскурзия в Самоковско. Председателят Елена Динева,нейните помощници Славка Гювийска и Искра Върголомова /Божурина/ от село Ресилово и водачът на микробуса Димитър Дамянов подариха един незабравим ден на 20 човека от организацията. Те посетиха китното село Говедарци, знакови места в Самоков, комплексаЦари Мали град в Белчин.

„Уверихме се отново, че и в България има какво да се види!Уверихме се,че Бог е българин и ни е дарил с природа, със зелени и неземни богатства, които сме длъжни да опазим и съхраним. Богатства, които са от векове и за векове. Преди няколко дни 20 души от организацията на хората с увреждания се разходихме до Говедарци.Г-жа Христова – кмет  на село Говедарци,  ни даде информация за посетените забележителности.Селото ни омагьоса с богатата си природа. Впечатлиха ничистотата итова, че  всички улици са асфалтирани, без дупки. Създадени са прекрасни места за отдих за малки и големи. Ходихме в манастира„Св. Троица“, където отец Йордан и съпругата му ни посрещнаха с усмивка и „Добре дошли“. Уредничката Верка ни поръси с розова вода и ни заведе до аязмото за вода-лековита. Отец Йордан ни заведе и до черквата „Св. Петър и Павел“, където Данчето ни посрещна с почерпка. На всички благодарим. Изказваме благодарност и към персонала на заведение „Горица“ за обяда. Впечатлени сме от хората, които с подръчни материали, използвали природата, са създали уютна гледка за посетителите.

Има какво да се посети и в рилския град Самоков – Девическият манастир, Историческият музей, Джамията, богатият зеленчуков пазар с родно производство-мекици, банички и други. Не е за подминаване и село Белчин с известния музеен комплекс Цари мали град. Изкачваш се с фоникулярв Рила, а за 3 мин. слизаш с гледка към Витоша. Посетихме и черквата „Св. Апостоли Петър и Павел“ при отец Любомир. Възхитени от видяното, завършихме екскурзията с посещението на параклиса „Св. св. Апостоли Петър и Павел“ допътя край село Сапарево“, разказа председателката Елена Динева, на която  групата е благодарна за организацията.

 

 

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular