Monday, July 15, 2024
HomeБизнесЕРМ Запад подобрява електрозахранването на над 8000 клиенти в гр. Дупница

ЕРМ Запад подобрява електрозахранването на над 8000 клиенти в гр. Дупница

Инвестицията надвишава 870 000 лева

 

 ЕРМ Запад извършва реконструкция на мрежата в град Дупница, чиято цел е да осигури по-надеждно електрозахранването на над 8000 клиенти. Проектът ще бъде завършен до края на лятото. Инвестицията надвишава 870 хил. лв.

Реконструкцията включва подмяна на три кабела 20kV – от трафопост „Институт“ до трафопост „БНБ“на стойност над 107 000 лева, от трафопост „Автогара“ до трафопост„Хладилник“, като в него се влагат над 130 000 лева, и на кабел между трафопост „Млекокооп“ и трафопост „Заводски строежи“, в който дружеството инвестира близо 90 000 лв.

Освен това се извършва реконструкция на възлова разпределителна станция „Ценеви“ за над половин милион лева. Модернизацията се състои в монтирането на ново енергийно оборудване и въвеждането на дистанционно телемеханизирано управление.По този начин ще се съкрати времето за локализиране и реакция по време на аварии, ще се създаде възможност за дистанционно презахранване на цели региони по алтернативен път и ще се намалят безтоковите паузи за клиентите.

RELATED ARTICLES

Most Popular