Е. Владимирова оглави училище „Д-р Петър Берон“ в Перник

Елеонора Владимирова е новият директор на Средно училище с разширено изучаване на чужди езици „Д-р Петър Берон“ в Перник. Тя спечели обявеният конкурс, като преди това е работила в учебното заведение в продължение на 3 години. Владимирова има дългогодишен опит в сферата на образованието.

Тя сподели основните приоритети в бъдещата си работа. „Целта е в следващата учебна 2021-2022 г. училището да получи статут на иновативно. С един добър екип от учители, родители и ученици ще се справим и ще изготвим необходимия проект. С приема след 7-и клас нямаме проблем, местата са запълнени. Имаме и три паралелки с първокласници“, коментира новият директор.

Сред най-важните задачи, които Владимирова си поставя, е сградата на учебното заведение, която е паметник на културата, да бъде санирана, а така чаканият физкултурен салон да стане факт.

В момента тече обществената поръчка в Министерството на спорта и се надяваме до 15 септември дейностите по физкултурния салон да са в процес на реализация, допълни още Елеонора Владимирова.

Припомняме, че тя наследи на поста Севделина Димитрова, която издъхна на 9 март. Снимка: Канал Струма