Жандармерия окупира Ихтиман, 4-ма са закопчани

  •  Иззети са 21 кубика дърва за огрев, съхранявани в частен имот в с. Костенец

 

4-ма са арестувани и 36 са съставените актове за установени нарушения по време на специализирана полицейска операция в Ихтиманско. Тя е реализирана съвместно със служители на ОДМВР-София и Дирекция „Жандармерия“. В хода на операцията криминалисти от РУ-Ихтиман извършили проверка в частен адрес в с. Стамболово. В къщата са открити и иззети ловна пушка и 11 боеприпаса за нея, без надлежно разрешително за притежаването им. 57-годишният обитател на адреса е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 339, ал.1 от НК. 

При аналогична полицейска операция, проведена на територията на РУ-Костенец, служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР-София са иззели 21 кубика дърва за огрев, съхранявани в частен имот в с. Костенец без контролна горска марка и документи за законен произход. От служители на Регионалната дирекция по горите са съставени три акта за извършено административно нарушение и дървесината е иззета по надлежния ред. При друга проверка от апартамент в град Костенец са иззети 26 пакета и 35 кутии, съдържащи общо 1220 къса цигари без български акцизен бандерол. По случая е регистрирана преписка за извършено административно нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове.
В рамките на двете полицейски операции са проверени общо 264-ма души и 187 моторни превозни средства. Съставени са 36 акта, 18 от които по Закона за движение по пътищата, останалите – по Закона за българските лични документи. Наложените глоби с фиш са 36. За срок до 24 часа са задържани четирима.

Снимките

 

В операцията на жандармерията участваха и криминалисти от РУ-Ихтиман.

 

Съставени са 36 акта, 18 от които по Закона за движение по пътищата.