Sunday, July 14, 2024
HomeРегионРазлогЖестоко убийство разтърси Разлог! Роднини плашат с вендета

Жестоко убийство разтърси Разлог! Роднини плашат с вендета

Загиналият оставя 8 сирачета, брат му бере душа в болница

Семейството: Кръв за кръв, влизаме и колим всичко наред

 

Кървав инцидент вдигна на крак полицията в Разлог. 47-годишен мъж бе убит с нож в ромския квартал “Изток”. С прободна рана в болницата на града е настанен неговият брат. Задържани по случая са мъж от Разлог и двама негови помагачи.

Предисторията на фаталния инцидент започва с дълъг престой на маса и доволно количество алкохол.  Един до друг сядат 47-годишният Румен Сотиров, неговият брат Валентин и Ангел Минков, известен в квартала с прякора Жабата.

Ангел и двамата братя са пили до късно в квартала. Преди полунощ между тях възникнал спор, който впоследствие прераснал в сериозен скандал. В един момент тримата мъже скочили на бой. Тогава Ангел грабнал нож и го забил във врата на Румен, който по-късно издъхнал в болница. Продължил да нанася удари и по другия брат.

Докато двамата лежали облени в кръв, нападателят е избягал от местопрестъплението, пред очите на свидетели. След подаден сигнал в полицията, на място пристигат униформени, които хукват по петите на нападателя.

Александър Сотиров е брат на загиналия. По негови думи,  конфликтът във вторник е възникнал без никаква видима причина. “Бяхме с брат ми тук, пихме по една ракийка, тръгнахме си, аз минах оттатък, брат ми оттук. Нещо се счепкаха с по-малкия брат, удариха първо него. Жестока смърт, това е”, коментира Александров.

На площада е имало много хора. Никой обаче не е успял да предотврати трагедията. Свидетели разказват, че извършителят свирепо е продължил да нанася удари с ритници по вече безжизненото тяло на жертвата.

“Без вина го убиха, без вина, той има 8 дечица. Звъннахме на полицията да дойде, 45 минути чакахме нея и линейката”, разказа още Александров.

Засега няма данни между извършителя и жертвата да е имало конфликт преди фаталната вечер. “Ние, ромите, тук влизаме вътре и колим всичко наред. Кръв за кръв това е. Кръв за кръв”, заканва са братът на загиналия. По негови думи, убиецът е  ритал свирепо жертвата и след смъртта, загиналият оставя 8 сирачета.

„Той има осем деца, как ще се гледат тези дечица? Осем деца, с какво ще ги хранят? Трябва да има справедливост за тия деца“, заяви пред bTV Меги, снаха на убития.

Във вторник квартал “Изток” в Разлог осъмна със засилено полицейско присъствие, което продължи през целия ден във вторник. Органите на реда съблюдаваха за нови инциденти и закани за вендета.

След проведени издирвателни мероприятия извършителят на деянието е задържан. В ареста са и двама негови помагачи, които са го превозили и укрили  чак в Ракитово. Жабата е задържан за 72 часа.

Убитият мъж е транспортиран за аутопсия от съдебен лекар в МБАЛ- Благоевград.  Районно управление – Разлог работи по случая. Уведомена е и прокуратурата, която разследва умишлено убийство.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular