Жестоко убийство с лопата в благоевградското село Логодаж

Убийство в благоевградското село Логодаж вдигна на крак полицаите в областния град. Всичко се е случило в неделния ден около 19:30 часа.

71-годишен мъж бе намерен мъртъв с окървавена глава, синини по тялото и нарязвания по корема. Сигналът подала 62-годишната Цветанка В., която съобщила, че е открила 71-годишния Атанас К. с множество рани по-тялото и мъртъв.
Незабавно екип на спешен център се озовал на мястото, съобщи БНТ.

Започнало е разследване и часове по-късно Цветанка направила пълни самопризнания. Жената, която е живеела с убития, казала, че е извършила деянието, тъй като много пиел, вдигнал скандали, поради което от години не живеел със семейството си. При разпитите тя била неадекватна, казала, че е ударила мъжа с лопата и го „оставила на място“. Няма данни задържаната да е с психично заболяване.

Това е трето поред убийство в Югозапада в рамките на седмица. На 29 май в град Разлог бе убит 47-годишен мъж. Румен Сотиров издъхна след нанесен удар с нож в областта на шията, довела до остра кръвозагуба и смърт. В местната болница с порезни рани бе настанен неговия брат Валентин. Задържан под стража бе извършителят на деянието – Ангел Минков – Жабата. Ден по-късно бе убит 29-годишен мъж в Кюстендил. Окървавеното тяло на убития бе намерено в местността “Гола Велика”. Задържан за убийството бе негов 55-годишен приятел, с който са били заедно. И двата инцидента са след употреба на алкохол.