Monday, July 22, 2024
HomeАктуално от днесЖители на квартал „Ценеви“ протестираха заради липсата на вода, управителят на ВиК-Дупница...

Жители на квартал „Ценеви“ протестираха заради липсата на вода, управителят на ВиК-Дупница Илия Илиев: Сменихме 150 м тръби и регулатор, търсим скрити аварии

 

Хората пускат чешмите, за да не замръзнат, увеличават потреблението, каза още водният шеф

10-02-01-7

Пореден протест заради липса на вода избухна в Дупница в понеделник. Недоволни са жители на квартал „Ценеви“, останали без вода в мразовитите дни. Протестиращите се заканват, че ако проблемът не бъде разрешен, ще искат управителят на ВиК-Дупница да бъде сменен. „През годините сме подавали сигнали, жалби и подписки във ВиК и в община Дупница, но резултат няма. Плащаме редовно сметките си за вода и искаме вода”, заявяват протестиращите.

10-02-01-iliev
Илия Илиев

За коментар потърсихме управителя на общинското дружество Илия Илиев. „Проблемът е от миналата седмица. В квартала имаше замръзнал водопровод и подменихме около 150 м тръби, подменихме и регулатор и в петък вече имаше вода. В събота и неделя обаче проблемът възникна отново – в жилищата на по-високите части, като на ул. „Комитска” например не може да се качи вода. Според мен причината най-вероятно е в по-голямата консумация на вода. Хората оставят чешмите постоянно да текат, за да не замръзнат при минусовите температури. Направили сме предписания чешмите да се зазимяват, но те не се спазват. Търсим и скрити течове, утре най-вероятно ще копаем при бариерата на рампата, за да разберем дали там няма скрита авария. Ако установим авария, ще я отстраним. Една по една отстраняваме причините. Не сме спрели да работим. Каквото трябва, правим. На работниците на ВиК в момента никак не им е лесно в тоя студ. За съжаление проблемът засяга цялата страна, има цели села без вода”, каза Илиев. От ВиК-Дупница са категорични, че проблемите с водоснабдяването в общината са заради остарялата водопреносна мрежа, нуждаеща се от тотална смяна. Припомняме, че миналата седмица заради липсата на вода за пореден път протестираха жители на село Джерман.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular