Задържаха в София 18-годишния Никола, издирван за убийството в Пазарджик

Никола Райчев, сн. Фейсбук

Близките на 21-год. Ангел Здравков са неутешими: Взеха ни всичко!

18-годишният Никола Райчев, издирван за убийството на 21-годишния Ангел Здравков от Пазарджик, е задържан в София, съобщиха от полицията.
Младият мъж беше убит в събота, 30 септември, след спречкване на улица в областния град. След като се скарали, 18-годишният извадил нож и пробол опонента си, който почина на път за болницата.
Извършителят напуснал с лек автомобил местопрестъплението и се укрил. Като мотив за деянието се посочва ревност.
Още в събота криминалистите установиха самоличността на нападателя.

В събота вечерта приятели на убития Ангел и жители на Пазарджик се събраха на бдение на мястото, където младият мъж беше ранен смъртоносно.
Със свещи хората изписаха буквата А и оставиха цветя в памет на момчето. За неделната вечер в Пазарджик отново бе насрочено бдение в памет на Ангел.

Ангел Здравков, сн.Фейсбук

Във Facebook вуйчото на Ангел написа:
„Сбогом момчето ми! Сбогом детето ми! Никога вече няма да видя усмивката ти, да стисна ръката ти и да чуя: К’во става, вуйчеее! Взеха ми много, да видя безброй нови усмивки и да почувствам моменти преливащи от щастие, безброй сълзи от радости, израстването ти като мъдър, достоен и честен човек. Гордостта, щастието и любовта в очите на родителите ти и на всички нас останалите ти близки хора.
Уви, замениха ги с безброй сълзи от мъка, вечери пълни с тъга и преживените спомени с теб, но за бога, какви спомени само…
Един замах, една ярост, един миг от живота на тежко комплексирано същество без разум и емпатия, един провал, един несполучлив опит на някоя и някой ни взе всичко, ВСИЧКО. Взе живота ти, няма връщане назад.
Прости ми вуйче, обичаме те и винаги ще те обичаме до края на вечността. Сбогом ще се видим във Валхала по на бутилка с верни другари и Вечен Рок!“.