Сигнал, че отново неправомерно се събират пари за паркинг до плаж Силистар подаде Симеон Георгиев от София до БНР Бургас. Наша проверка установи, че на място е изпратена полиция и лицето, което взема по пет лева такса, е задържано.

Симеон Георгиев е отседнал в Ахтопол и днес за първи ден посещава Силистар, там вижда полицаи и човек, на който трябва да  плати пет лева:

Дори не знаех, че е имало проблеми минали дни с пукани и нарязани гуми. Това го прочетох впоследствие, имах някакъв бегъл спомен, че трябва да е безплатен входът до плажа.Всъщност не е. Георги Георгиев- Алфа, мисля ,че е той, седи на бариерата и събира по пет лева на кола.

Концесионерът на плажа Кирил Йовнов, който преди дни подаде сигнал срещу неправомерното вземане на таксата, заяви, че е информиран  за случая и обясни, че на място тази сутрин има полиция и Георги Георгиев ще бъде арестуван.

От бургаската полиция потвърдиха, че Георги Георгиев е задържан за 24 часа, образувано е досъдебно производство по член 278 “в” от Наказателния кодекс. Той е бил предупреден още в неделя от служителите, обясни говорителят на ОД МВР Цветелина Рандева. Част от частния терен попада в Натура 2000, затова и РИОСВ следи случая./БНР