Заместник-кметът на Гоце Делчев Валери Сарандев откри новата учебна година в НПГ “Димитър Талев”

Заместник-кметът на община Гоце Делчев Валери Сарандев присъства на тържественото откриване на новата учебна година в НПГ “Димитър Талев”. “На добър час! Да бъде успешна и ползотворна новата учебна година! На всички учители и ученици пожелавам здраве, сили и благополучие!” – с тези думи Валери Сарандев поздрави директора Мария Георгиева, ръководството и учителския колектив на НПГ “Димитър Талев”. 750 са учениците, които тази година прекрачват прага на учебното заведение.

Заместник-кметът на община Гоце Делчев Саид Иброш бе гост на тържественото откриване на новата учебна година в ПМГ “Яне Сандански”.

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов изпрати поздравителни адреси до ръководствата и колективите на учебните заведения на територията на общината. В текста се казва: “За всеки човек първият учебен ден е сред най-вълнуващите дни, споменът за които пази през целия си живот.

Българският народ е доказал своята любознателност и неуморен стремеж към просветление. Жаждата за знания е съхранила нацията ни през много тежки и трудни години. Затова никога не бива да забравяме колко важно е учението и трябва да правим всичко по силите си, за да поддържаме огъня на будния и жаден за просветление български дух.

По повод първия учебен ден приемете моите най-топли поздрави и благопожелания за успешна, спорна и ползотворна година, изпълнена с много поводи за радост и гордост!

В този празничен ден приемете и моята благодарност за Вашия труд и професионализъм, с които изграждате успешни млади хора – бъдещето на нашата община и държава. Продължавайте да изпълнявате това свое призвание все така всеотдайно и професионално!

Община Гоце Делчев винаги е подкрепяла и ще подкрепя Вашите добри инициативи, защото за нас бъдещето на младите хора е основен приоритет!”

Първия учебен ден училищата на територията на община Гоце Делчев прекрачиха над 4200 ученици, като броят им е по-голям в сравнение с миналата година. В учебните заведения в град Гоце Делчев общият брой на учениците е 3200.

Първокласниците, които влизат за първи път в класните стаи на учебните заведения в общината, са 279 на брой. Само в трите основни училища в град Гоце Делчев, броят на първокласниците е 187.