Започна изграждането на вертикална планировка при бл.27 в Самоков

Започна изграждането на вертикалната планировка при бл. 27 в кв. „Самоково”.  Кметът на Самоков Владимир Георгиев и директорът на ТСУ дирекцията Красимира Костадинова обсъдиха с изпълнителя проекта. Те направиха оглед и на изпълнението на вертикалната планировка на бл. 42, която също напредва.

Направена е цялостна разработка на площта пред бл. 27, която предвижда мащабно благоустрояване  и усвояване на пространството.

Ще бъде оформена улица пред блока и към нея ще се изградят паркинги с над 50 паркоместа. В зелената площ се предвижда изграждане на спортна площадка, която ще остане с тревно покритие и ще се обособи с ограда. На останалото пространство ще се оформи детски кът и кътове за отдих. Към вертикалната планировка е включено и пространството между блоковете 28 и 24, където ще се изгради паркинг. Предвижда се оформяне на алеи за достъп до различните пространства, както и залесяване. От западната страна на зелената площ ще се оформи тротоарът и джобове за паркиране, посочиха от общинската администрация.