Monday, July 15, 2024
HomeРегионДупницаЗатвор и глоба за наркодилъра Васил Камберов – Поршето от Дупница

Затвор и глоба за наркодилъра Васил Камберов – Поршето от Дупница

Окръжен съд – Кюстендил наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 8 месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим и „глоба“ в размер на 2 500 лв., по отношение на 21 – годишен дупничанин, който се призна за виновен в държане, с цел разпространение на високорискови наркотични вещества. Съдът одобри споразумението постигнато между Окръжна прокуратура и защитата на подсъдимия. Васил Камберов, който е осъждан се призна на виновен в това, че на 18.03.2022 г., в гр. Дупница, в лек автомобил „Порше Кайен“, без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите е държал с цел разпространение високорисково наркотично вещества – коноп / марихуана /, с нето тегло 31 грама, на стойност 186 лева.

Съдът приспада времето, през което подсъдимия В. К. е бил задържан под стража, считано от 18.03.2022 г. до 05.12.2022 г. Определението на Окръжен съд – Кюстендил е окончателно и не подлежи на обжалване.

Съдът привежда в изпълнение определение за одобряване на споразумение по описа на съда, влязло в сила на 18.11.2021 г., с което на подсъдимия Васил  Камберов е наложено условно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 7 месеца, с 3 – годишен изпитателен срок. Съдът определя първоначален режим на изтърпяване на наказанието „общ“. Определението може да се протестира, съответно обжалва, с частен протест и частна жалба пред Апелативен съд – София, в 15- дневен срок.

 

RELATED ARTICLES

2 COMMENTS

Comments are closed.

Most Popular