За изнудване и заплахи: Антимафиоти задържаха криминално проявен перничанин

Антимафиоти задържаха криминално проявен перничанин за изнудване и заплахи в Перник, съобщиха от полицията. Разследването стартирало във връзка със сигнал за изнудване – след принуда да даде 20 000 лева, към потърпевшия била отправена и заплаха за физическо увреждане. След като с постановление на Софийската районна прокуратура било образувано досъдебно производство, след което служители на ГД „Борба с организираната престъпност“ предприели по случая редица издирвателни и следствени действия.

В хода на оперативната работа антимафиотите изяснили самоличността на извършителя – 46-годишен от Перник, криминално проявен, и предприели действия за задържането му. На 20 септември, служители на ГДБОП арестували мъжа на столично кръстовище, непосредствено след като получил сумата от 11 800 лева. Последвали процесуално-следствени действия, при които паричната сума е иззета от управлявания от задържания автомобил, а при претърсвания на четири адреса са намерени и иззети веществени доказателства, съотносими към престъпната му дейност.

Перничанинът е привлечен в качеството на обвиняем. Мярката му за задържане до 72 часа впоследствие е потвърдена от съда и на обвиняемия е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.