За пример! Ученици от Кюстендил предадоха в полицията намерени пари и телефон

Ученици от Кюстендил намериха пари, телефон и документи и ги предадоха в полицията.

Началникът на РУ – Кюстендил Райчо Омерски изпрати поздравителни писма до директорите на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ и ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ в града, поздравява ги и им благодари за достойно поведение на техни ученици.
В писмото на Омерски до госпожа Панчева е изразена благодарност и уважение към две момчета, намерили мобилен телефон и пари пред магазин, предали ги в полицията, а в писмото до госпожа Стоилова благодари за достойна проява на петокласници при идентичен случай, след намерен портфейл с лични документи се обадили в полицията, предали намереното и то стигнало до собственичката.
“Поздравявам Ви по случай най-българския, най-светлия празник за духовността и просветата на нацията 24 май! Желая Ви успехи по пътя на образованието и работата с младите хора. Изразявам възхищението си към честната и граждански осъзната проява на вашите ученици Иван Росенов Стоев и Велизар Венциславов Стоицов. Те върнаха радостта на собственика на мобилен телефон и пари, загубени пред магазин в града.

Госпожо Панчева, чрез Вас изразявам и уважението си към родителите на двете достойни момчета.
Честит Празник на Вас, колегите Ви и възпитаниците Ви!

Бъдете горди с успехите си”, написа в поздравлението полицейският шеф.