Почерпените са с 2,34 и 1,9 промила алкохол, прибрани са в ареста

 

Два куриозни ареста белязаха дежурството на полицейския патрул на Първо районно в Пловдив днес призори. Около 3 часа след полунощ униформените спрели за проверка на кръстовището на булевардите “Македония” и “Никола Вапцаров” “Fiat Bravo” със силистренска регистрация. Зад волана бил 50-годишният пловдивчанин Славчо Т., който бил видимо пиян.

Дрегерът отчел стряскащите 2,34 промила, което принудило полицаите да го свалят от автомобила и да го изпратят в ареста. Славчо е с криминално досие.

Половин час по-късно негов познат дошъл да прибере Fiat-а. Патрулът спрял и него на същото кръстовище и установил, че и той е доста алкохолен – 1,9 промила. Методи и приятелят му се събрали в ареста, съобщи “Канал 3”.

Тъй като и двамата са спипани с над 1,2 промила алкохол срещу тях има образувани досъдебни производства по чл. 343 Б , ал. 1 от Наказателния кодекс. Ще бъдат съдени по бързото производство.

Точно преди половин година в Пловдив двама братя осъмнаха заедно в ареста, след като бяха хванати да шофират пияни в една и съща нощ, припомни trafficnews.bg. Любопитното е, че двамата били задържани през 100 метра разлика, в един и същ автомобил, от един и същи патрул.

Куриозната случка e от 28 декември. Патрул на полицията спрял за проверка Мерцедес, а зад волана бил Андрей Атанасчев. При проверка с дрегер се установило, че мъжът е с над 2 промила алкохол в кръвта. Униформените задържали Атанасчев, а колата останала до кръстовището между бул. “Цар Борис ІІІ Обединител” и ул. “Св. Петка” .

Само 30 минути по-късно полицаите, които се върнали на поста си, спират същия Мерцедес на около 100 метра от мястото, на което бил паркиран. Зад волана бил по-големият брат на Андрей – Боян Атанасчев, който явно искал да прибере колата. При проверка със същия дрегер било отчетено, че и той се е почерпил добре – 1,5 промила алкохол в кръвта. Полицаите не са имали избор и събрали братята в килиите на 4 РУ.

Андрей и Боян Атанасчеви са едни от големите производители на яйца в страната, като тяхната птицеферма е село Трилистник.