Вече е сформиран екипът на новия здравен министър д-р Стойчо Кацаров, който е от Дупница.

Първият зам.-министър е шефът на РЗИ-Перник д-р Александър Златанов. Той е бивш депутат от 38-то Народно събрание. Бил е член на Комисията по околната среда и водите. Бивш директор на РЗИ в София-област, отрам поема кормилото на пернишкия филиал. Директор и на ЦСМП-София по времето на д-р Таня Андреева.

Инфекционистът д-р Тома Томов от УМБАЛ “Александровска” е друг от новите заместници в кабинета на служебния министър.
Д-р Томов е на 37 години, специалист по инфекциозни болести, началник на Инфекциозно отделение за лечение на пациенти с COVID-19 и главен секретар в УМБАЛ “Александровска”.

Третият заместник на Кацаров е д-р Димитър Петров, специалист по Вътрешни болести, бивш директор и подуправител на НЗОК, народен представител в 38-то Народно събрание.

Пресаташе на министъра ще е журналистката Диляна Панайотова.

В първия си работен ден министър Кацаров прие представители на сдружение „Кампании и активизъм за животните в индустрията“ (КАЖИ), „Национална гражданска инициатива за забрана добива на ценни кожи в България“ и граждани, участници в протеста „ Корупцията дере и вашите кожи“. Тяхното искане е за предприемане на бързи действия за затваряне на единствената функционираща в момента ферма за отглеждане на норки за ценна кожа.

Според Кацаров проблемът е в прерогативите на Министерство на земеделието, храните и горите. Затова Министерство на здравеопазването ще поиска становището на експертите от МЗХГ.