Александра Полежанова от Банско заслужи поредно отличие и признание за таланта и упоритата ѝ работа от авторитетното жури на Belgrade International Festival “Angel Voice“. Тя бе наградена със златен медал в своята възрастова категория за изпълнението на песните „Memory” от бродуейския мюзикъл „Котките“ и с песента “Tiberias Blues”, която авторката ѝ – Дафна Леви, изпя пред публиката на Банско Джаз фестивал.

 

Във фестивала в сръбската столица Белград участваха певци от 13 държави – Сърбия, България, Румъния, Словения, Република Сръбска, Босна и Херцеговина, Хърватска, Унгария, Литва, Армения, Украйна, Малта и Кипър. Всички изпълнители показаха високо ниво и се представиха с трудни във вокално отношение песни.
На Александра бе присъден също призът Child to Child, а като специални награди получи официални покани за участие в музикални фестивали в Сърбия и Румъния.
Постиженията на даровитото момиче от Банско са резултат от съвместната ѝ работа с вокалните педагози Христина Кацарска и Юлия Миланова-Щайнер.