Monday, July 15, 2024
HomeНовиниБългарияИвелин Михайлов след проверката на НАП: Задълженията ми са декларирани, не са...

Ивелин Михайлов след проверката на НАП: Задълженията ми са декларирани, не са скрити

Приходната агенция проверява фирмите на депутата от “Величие”

След като вчера директорът на приходната агенция обяви, че се правят проверки на фирмите на Ивелин Михайлов от партия “Величие”, днес дойде и отговор от самия Михайлов.

По думите му задълженията към държавата на неговите фирми са декларирани отдавна, което автоматично означавало, че няма как да крие доходи. Тези задължения щели бъдат платени в най-кратък срок, а ако не са, то НАП може да продаде активите на фирмите и така нямало да има щета за бюджета. Михайлов заяви, че проверките срещу него не са случайни.

„Всяка фирма има активи, които е натрупала на свободния пазар. Тези задължения са декларирани и ние плащаме с 23% по-висока лихва за това, че не сме ги платили веднага. В момента, в който можем, ще ги платим. Но ние не ходим на море, а работим, за да може да генерираме тези приходи и покрием задълженията. Ако не ги платим или фалираме, НАП ще продаде активите и няма да има никаква щета за бюджета. Но заради този тормоз аз не мога да работя, така че не ми остава избор, освен да закрия фирмите, да уволня хората, защото те така искат. Да обезлюдят региона и да си го ползват”, коментира той./НОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular