ИЗВЪНРЕДНО! Валери Симеонов с нови разкрития за БМФ: Очаквам фалит на дружеството на Домусчиеви, а големите им активи са в офшорки на Вирджинските острови

„Изтичаше срок на обжалване, за да отиде жалбата до ВКС. Това е причината да започна да говоря за Български морски флот на братя Домусчиеви. При тях има брутални нарушения на приватизационния договор. Какво се оказва. Още при приватизацията те са спечелили търга в битка с водещи компании, които имат десетки милиарди оборот годишен. И въпросните могъщи фирми губят от нашите бизнесмени.  Живи и здрави да са, както се казва. На 10-та година БМФ трябва да има 2300 работници. Били са 2800 към момента на приватизацията. Към 1 януари 2017-а работниците са 124. Какво е това. По втория пункт, който ги стяга най-много чепика, те трябва да имат съдове с 1,3 млрд. бруто регистър тона. В момента те имат около 800 млн.“, разкри той пред Би Ти Ви.

„Към 1 януари 2016-а те имат 17 милиона лева в сгради и активи, а в офшорки имат 700 млн. лева активи Офшорките са регистрирани на Вирджинските острови. За мен се подготвя фалит на дружеството. И още нещо интересно. Направих справка за развитието на другите фирми, участвали в конкурса. При тях криза няма, развиват се, отчитат печалби. И какво излиза. Само братя Домусчиеви били в криза. Как така кризата е само в БМФ? Те само са рязали хора и кораби. 40% от корабите са нарязани“, добави той.

Валери Симеонов добави, че скоро Министерски съвет е гласувал 15 млн. лева помощ на „Полимери“ Девня, з ада може да се транспортират опасни материали от дружеството до Франция. „Докога държавата ще става плаща за такива приватизационни сделки. Фирмата е на семейство Баневи. Казвам това, защото не искам да излиза, че се заяждам с Домусчиеви. Просто държавата защитава интереса си“, добави вицепремиерът.