Фабриката за лъжи на обвиняемия за финансови афери Иво Прокопиев продължава да бълва фалшиви новини. Медиите от кръга “Капитал” излъгаха, като обявиха, че тяхната фалшива партийка “Дай България” е получила регистрация от съда, заяви евродепутатът Николай Бареков в свое писмено становище.

Въпреки крайно съмнителната скорост, с която подчиненият на Иво Прокопиев Софийски градски съд и господата Топалов и Панов свикаха съдебно заседание за регистрацията на собствения си политически проект, все още тече седемдневен срок, в който това решение може да бъде протестирано. Поради тази причина партията на Христо Иванов все още не е вписана в регистъра на политическите партии.

Призовавам българската прокуратура да протестира решението на СГС поради тъмното финансиране на този политически проект и участието в него на много обвиняеми и разследвани от прокуратурата за корупция и пране на пари лица. Визирам задкулисния главатар на тази политическа мафия – обвиняемия Иво Прокопиев и неговата дясна ръка и участник в много машинации за стотици милиони левове и член на ръководството на “Дай България” – небезизвестната “бяла якичка” Юри Катанов.

Що се отнася до независимостта на българския съд, тя не съществува, защото заседанието само за смяна на името на ББЦ на същия съд е свикано чак утре, 2 февруари, и то в края на работния ден – 16,30 часа.

Публично поставям въпроса към съдиите – ще вземат ли толкова бързо и лесно много по-простото решение за нашата партия – само да й се смени името, гласувано от третия конгрес. Надяваме се да постъпят поне така, както направиха с шопинг партията на проваления министър Христо Иванов, чийто “конгрес” беше проведен под формата на шопинг терапия между бутиците в столичен МОЛ.