Започна изграждането на велосипедна писта за най-малките жители  в парка на град Симитли, намиращ се до Минералната баня. От общинския пресцентър уточниха, че дълго време, с риск за здравето си и в разрез с правилата, децата са карали екстремно колелата си на площада пред Общинска администрация – Симитли, а причината, която изтъкваха, е липсата на специално обособено място за това.

След като разбра за проблема, народният представител Стефан Апостолов покани малчуганите на специална среща, в рамките на която те споделиха какво трябва да има и как трябва да изглежда една велосипедна писта. Депутатът лично пое ангажимент – съвместно с общината, да намерят подходящо място, а след това с негови лични средства да бъде изградена и специалната писта.

Дейностите по изграждането й започна, а „строителния надзор” осъществяват самите деца, които поискаха да имат писта, на която да карат своите велосипеди. Народният представител сподели в профила си във фейсбук следното:

„Здравето и сигурността на нашите деца са най-важният приоритет за мен! Както неведнъж съм казвал – те са нашето бъдеще, затова и всяка инвестиция за тях си заслужава! Точно поради тази причина, преди време, поканих децата на Симитли на среща при мен, на която ги попитах от какво имат най-голяма нужда, а те споделиха, че искат да направим велосипедна писта. Тази събота и неделя, с мои лични средства, изпълнението на строителните дейности в парка на Симитли, при Минералната баня, започна.

Цялостният проект и всичко, което ще бъде изградено като съоръжения в пистата, е изцяло замислено и проектирано от децата. През цялото време, докато текат строителните дейности, най-малките ни жители са на място и контролират изпълнението на техния проект! Очаквайте скоро още много добри новини за община Симитли, защото както и сами виждате – ние не сме спирали да работим дори за миг!”