Издирват турски гастербайтери, блъснали и убили възрастна жена

МВР обяви за издирване двама турски граждани, работещи в Германия, които с лекия си автомобил БМВ са блъснали и убили на място възрастна жена край Стара Загора.

Тялото на 68-годишната жена бе открито около 5.49 ч. на 25 април на пътя при отбивката за Пречиствателната станция в Стара Загора. При огледа е установено, че смъртта й е причинена от политравма, след като е била блъсната от неизвестен автомобил, а шофьорът е избягал.

В Окръжната прокуратура в Стара Загора е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост, като при разследването е установено, че пенсионерката е блъсната около час преди тялото й да бъде намерено от черен лек автомобил “БМВ 520Д”.

В колата са пътували двама турски граждани, работещи в Германия. Вечерта на 24 април те влезли в България през ГКПП-Капитан Андреево, като преминали по маршрут  Харманли- Стара Загора – Велико Търново и напуснали страната през ГКПП-Русе – Дунав мост.

След катастрофата, турците посетили автосервиз във Велико Търново, където бил извършен ремонт на автомобила. Чуждите граждани, чиято самоличност е известна на органите на МВР, са обявени за издирване.

До момента по делото са разпитани свидетели, извършен е оглед на местопроизшествие, назначени експертизи, иззети сменените части на автомобила и др. Разследването по случая продължава.