Оправдаха се очакванията на стадиона в Ново Делчево да се изиграе истинско дерби между отборите на „Изтребител” и „Левуново 2014”. Първото полувреме беше напълно равностойно. Водеше се битка предимно в средата на терена. Опитите на домакините чрез Светльо Бонев и Любомир Иванов да открият резултата в тяхна полза не се реализираха, защото насреща имаха много добра защита, която парираше надеждите им за това навреме.

След почивката равностойната игра на терена продължи. В 70-ата минута Христо Велев с английски тъч насочи топката в наказателното поле на домакините, но там вратарят Атанас Бъчваров предугади намеренията му и се намеси навреме. И когато вече се виждаше равенството в този двубой, което щеше да беда справедлив резултат, в самия край на срещата вратарят на гостите не изчисти върната топка към него както трябва и след като се отби от Кристиян Пангев, кълбото се спря в мрежата за 1:0. Така младият отбор на „Изтребител 2020” спечели три ценни точки срещу именития тим на „Левуново 2014”.

„Това бе второто ни спечелено дерби, след като в изминалия кръг победихме с 2:1 „Локомотив” (Дамяница). В неделя ни предстои да изиграем трето поредно дерби отново на стадиона в Ново Делчево срещу единия от добрите отбори в групата – този на „Спартак” (Склаве)”, сподели Александър Апостолов от ФК „Изтребител”.

„Три чисти голови положения проиграхме чрез централния нападател Мартин Атанасов. Първия път той изскочи сам срещу вратаря на домакините, след това не се възползва след английския тъч на Христо Велев в наказателното поле на „Изтребител” и третия път от един метър не успя с глава да простреля стража на домакините. Една фатална грешка, загуба на мача – нещо, което не заслужавахме. Отборът на „Изтребител” без изработено положение и удар в нашата врата спечели трите точки”, сподели шефът на ФК „Левуново” Костадин Миндов.

 

Ташко СУЛЬОТОВ