Илко Стоянов от ИТН първи се регистрира за кметския вот в Благоевград

Илко Стоянов първи подаде документи за регистрация като кандидат-кмет на община Благоевград.

Той ще участва в предстоящия вот като кандидат на ПП „Има такъв народ“. Стоянов е областен лидер на партията на Слави Трифонов в Благоевград.

Ето какво сподели самият той след регистрирането си в РИК: „От дете обичам футбола. Марадона, Зико, Платини, Меси, Неймар – уникални футболисти. Номер 10 във футбола е легендарен номер. За да носиш този номер, трябва да притежаваш качествата на лидер, който е готов да поведе отбора напред в трудни моменти. Точно такъв е настоящият момент за община Благоевград. За мен беше удоволствие, но и отговорност, че получих възможността да се състезавам в изборите за кмет на община Благоевград с номер 10. Приемете тази публикация като емоционалната част от изборите. Най-важната предстои обаче, защото съм наясно, че изборите се печелят с програма и хора, а не с цифри. Предстои представянето на програмата за бъдещето на Благоевград, която се надявам обществеността в общината да я приеме, за да можем заедно да направим попадение точно в десятката”.

Илко Стоянов е роден в Благоевград. Той има висше образование в специалностите Право, Национална сигурност – управление при кризи и конфликти, Здравен мениджмънт. Общински съветник в общински съвет Благоевград за мандатите 2011-2015 и 2015-2019г. Заместник-кмет в община Петрич за периода 2015-2019г. „Към ИТН ме привлякоха най-вече идеите за пряка демокрация и децентрализация. Вярвам, че хората са способни сами да вземат решения за своя живот, особено когато се касае за местни общности“, категоричен е Стоянов.