“Ирма” разруши имотите на богатите и известните на остров Сен Мартен

Мощният ураган „Ирма” унищожи 95% от остров Сен Мартен. Той е известен с това, че там имот има президентът на САЩ Доналд Тръмп. В какво състояние се намира имението Plum Bay, което разполага с 11 спални и е собственост на американския президент, все още не е ясно. Имотът е обявен за продажба, съобщава The Washington Post. Първоначалната му цена е била 28 млн. USD, след което пада до 16,9 млн. USD.

Четирите най-известни сгради на острова не са успели да устоят на урагана, съобщават чиновници от правителството на Франция, чиято собственост е част от острова. Сен Мартен е с площ 87 кв.км. От тях 60% е френска територия, а 40% – на Кралство Нидерландия.

Сред тях са шато „Замъкът с палмите”, също собственост на Тръмп, което обхваща около 5 хектара. То разполага с басейн на брега на океана, тенис корт и фитнес център. Президентът и семейството му често са посещавали имението, след като са го купили през 2013 г. Последните години то се отдава под наем. По данни от финансовите отчети на Тръмп за периода от януари 2016 г. до 15 април 2017 г. „Замъкът с палмите” му е донесъл печалба от 1 млн. USD.

Снимка

Мощният ураган „Ирма” унищожи 95% от остров Сен Мартен.