Wednesday, July 17, 2024
HomeРегионДупницаИталиански фирми ще помагат на футболния "Марек", акцентът ще е върху детско-юношеската...

Италиански фирми ще помагат на футболния “Марек”, акцентът ще е върху детско-юношеската школа на клуба

02-marekКлаудио Алуни,  Борис Паризов и Янек Кючуков

Италианска компания ще подпомага финансово отбора на ФК „Марек“ с акцент върху детско-юношеската школа на клуба. Днес официално беше представен Клаудио Алуни, представител на италианската компания. Той обясни, че преди да избере Дупница и ФК „Марек“ е провел разговори с “Миньор” (Перник), но се е спрял на отбора от Дупница. Всъщност италианците са били на прага да се откажат от това да спонсорират български отбор. Променили решението си след среща с Борис Паризов, президент на ФК „Марек“, а връзката с него направила Миглена Бурановска, която работи в италианската фирма. Нейният баща Васил Бурановски е познат във футболните среди в Дупница. През 1999 година той довежда в „Марек“ Стефан Милушев.

01-marek

Договорът е за 3 години, като вече е ясно, че 3 италиански фирми ще рекламират на стадион „Бончук“ и ще подпомагат финансово клуба. Алуни заяви, че ще бъдат организирани турнири за децата на “Марек”, както в България, така и в Италия.

„С голямо желание дойдоха, подписахме договора, тяхното желание е да правят маркетинг на стадиона и да помагат на децата. Да представят младите ни футболни надежди в Италия“, каза президентът на ФК „Марек“, Борис Паризов. „Ние идваме да градим, а не да рушим. Ще направим всичко възможно за едно добро сътрудничество“, каза Клаудио Алуни.

RELATED ARTICLES

Most Popular