Sunday, July 14, 2024
HomeСкоростиКакво ново в новата Kia Sorento

Какво ново в новата Kia Sorento

Kia актуализира някога популярния в България кросоувър Sorento. Моделът Sorento от сегашното четвърто поколение е на пазара от 2020 година. Сега е представена рестайлиг версията на този кросоувър. Любопитното е, че промяната е почти радикална – Sorento се промени отвътре и отвън, но Kia все още мълчи за технологията под новата обвивка.

Дизайнът на актуализирания Kia Sorento е направен с оглед на „по-стария“ Telluride: решетката на радиатора е станала по-голяма, предната броня изглежда различно, а капакът е по-дълъг. Най-забележимата промяна в задната част на автомобила е появата на т.нар. джъмпери в секциите на задните светлини. В салона, вместо два отделни екрана, вече има един клъстер от 12.3-инчов цифров дисплей и екран на мултимедийна система със същия размер. Поради това местоположението на вентилационните дефлектори е преразгледано. Появява си и климатроник със сензорни бутони, а от новите функции е добавено сканиране на пръстови отпечатъци.

Kia очевидно е решила да се задържи информацията за двигателите до официалната премиера, насрочена за средата на август. Основни промени обаче не се очакват, линията все още ще има бензинови, дизелови и хибридни версии, а двигателите ще се различават в зависимост от пазара. Първият пазар за актуализирания Sorento ще бъде родната Южна Корея, а доставките за износ ще започнат малко по-късно./ fakti.bg

 

RELATED ARTICLES

Most Popular