Sunday, July 14, 2024
HomeНовиниСвятКамион с 5 млн. пчели катастрофира и предизвика хаос в Канада

Камион с 5 млн. пчели катастрофира и предизвика хаос в Канада

5 милиона пчели изпаднаха от камион и предизвикаха хаос в Канада, съобщиха BBC и местни медии. На 30 август рано сутринта, близо до град Бърлингтън, кошери с пчели изпаднаха от камион, движещ се по магистралата Гуелф.
Предполагаемата причина за инцидента е, че кошерите не са закрепени стабилно. В резултат на инцидента огромен рояк от около 5 млн. пчели свободно летят из района. От полицията помолиха жителите на близките къщи и пътниците от преминаващите автомобили да затворят прозорците си от съображения за безопасност, а също така препоръча на пътуващите пеша да избягват района. На мястото е пристигнала полиция, както и професионални пчелари.

Майкъл Барбер е събуден от поредица телефонни обаждания в 7 сутринта от местната полиция с молба за помощ. Когато пристигнал, видял облак от „полудели пчели”, които били много „гневни, объркани и бездомни”.
Той и други пчелари помогнали за примамването на пчелите в кошерите и ги върнали обратно в камиона. Някои от полицаите бяха ужилени, но никой от хората, които ликвидираха последствията от инцидента, не бе отишъл в болница.
Отстрани на пътя пчеларите оставиха няколко кошера с надеждата, че пчелите, които са отлетели надалеч, ще успеят да се върнат. След няколко дни кошерите ще бъдат взети оттам и транспортирани до местоназначението им.

По-рано беше съобщено, че в Шотландия рояк пчели е превзел бар в центъра на град, след което собствениците трябваше временно да го затворят. Готвачи, бармани и сервитьори бяха принудени да се евакуират през задния вход.

RELATED ARTICLES

Most Popular